Fotboll, Handboll, Basketboll, klubbar, föreningar

Om ni som klubb eller förening använder mycket sporttejp, kan ni sannolikt spara mycket pengar, om ni kontaktar oss för att teckna ett klubbavtal. Ni är alltid välkomna att skriva till info@henza.se. Vi har i dag ett antal klubbar/föreningar som stadiga kunder hos oss, och antalet växer stadigt eftersom vi generellt är mycket billigare än konkurrenterna.

Hos Henza® har vi sporttejp till många olika skador. Inom handboll, fotboll och basket är det ofta en ankelskada, en skulderskada eller en knäskada som gör sig gällande. Henza® Sporttejp Royal är den klart bästa sporttejpen när det rör sig om att fixera en led, t. ex. en ankel, som har råkat ut för en vrickning och därför måste avlastas. Henza® Tape Royal har förutom riktigt bra häftförmåga, den egenskapen att den inte efterlämnar på långt när så mycket irriterande limrester på huden när den avlägsnas, som många andra sporttejper gör. Om skadan precis har uppstått, kan man med fördel avlasta foten med Henza® Flexible Sports Bandage, som är ett bandage som är elastiskt och självhäftande – det kan användas flera gånger, det ska bara rullas upp när det tas av, så kan det användas igen och igen.

Inom volleyboll, badminton, fotboll, handboll och andra sportgrenar, använder många i dag kinesiologitejp, och hos Henza® har vi ett mycket stort urval av både standard och pre-cut kinesiologitejp. Många klubbar har knutit till sig en fysioterapeut eller en annan behandlare – om du behöver hjälp angående applicering av kinesiologitejp är det ofta en god idé att rådgöra med en behandlare de första tillfällena du ska använda kinesiologi tejp. Men vid många skador kan man snabbt lära sig att själv lägga tejpen.
För avlastning av handled eller fotled har vi också elastisk sport tejp i flera varianter. Dessa kan med fördel användas om du har en överbelastad handled, - några använder dem också som stötabsorberande tejp under foten. Vi har många kunder som utövar crossfit eller styrketräning som använder just dessa Henza® produkter.