Ispåse

Hos Henza.se hittar du effektiva ispåsar till smärtlindring och idrottsskador, som är superlätta att använda och som kyler ner i upp till 30 minuter. Du hittar både återanvändbara ispåsar och engångsispåsar i vårt sortiment, så du är redo att behandla skadan korrekt. Is är nämligen fördelaktigt vid akuta skador som t.ex. stukningar, vrickningar, slag, muskelkramper, smärta och muskelvärk, där den kylande effekten hjälper på såväl smärta som svullnad. Oavsett vilken akut idrottsskada det rör sig om, så hjälper någon av våra ispåsar som behandling.


Om du fortfarande lider av din skada efter användningen av en av våra ispåsar, rekommenderar vi antingen att du använder dig av vår kinesiologitejp, sporttejp eller crosstejp för att fixera det skadade området. Dock är det alltid en bra idé att du först rådgör med en professionell behandlare, innan du ger dig i kast med vår tejp.

2 artiklar
tilbud
HotColdGelpack-20
Specialpris 27,-
Ordinarie pris 54,-
tilbud
HotColdgonmask-20
Volymrabatt
Specialpris 39,95
Ordinarie pris 102,33
2 artiklar

Effektiva ispåsar till stukningar, vrickningar, slag och liknande

Som redan nämnt hittar du flera typer av effektiva ispåsar i vårt sortiment. Den ena typen är engångspåsar, som aktiveras vid tryck och har en kylande effekt i 30 minuter. Den används bl.a. till nedkylning av akuta skador, så du kan reducera omfattningen. Den är därför lätt att ha med i din väska när du är på språng, är på gymmet, tävlingar eller andra evenemang. Påsen är givetvis latex-, PVC- och ammoniumnitratfri.

Därefter har vi den återanvändbara ispåsen, som du antingen förvarar i frysen eller lägger i mikrovågsugnen om du vill ha en värmebehandling. Den här sorten är fördelaktig att förvara i frysen, så du snabbt kan hitta den vid skador. Fördelen med denna är att den både ger dig möjlighet till kyl- och värmebehandlingar, och om du skiftar mellan dessa två behandlingstyper, kan det faktiskt även bidra till en snabbare läkningsprocess.

Hur använder du ispåsar mot sportskador?

Hur de ska användas beror givetvis på vilken sorts ispåse du har till ditt förfogande. Antingen behöver du bara aktivera påsen med tryck eller ha den förvarad i frysen. Därefter placerar du ispåsen på det skadade området. Såvida ispåsen inte är utrustad med en tygbeklädd sida ska du alltid ha ett tunt tyg mellan påsen och huden, då du kan riskera frostskador och hudskador.

Hur länge du ska använda dig av ispåsen beror på skadans omfattning. Men som tumregel gäller: ju större skadan är, desto längre tid ska kylbehandlingen pågå. Vid akuta vävnadsskador rekommenderas användning av ispåsen i en timme, varpå det sedan ska vara 10 minuter varannan timme i 1-3 dygn. Vid smärtor rekommenderas endast användning av ispåsen i 10 minuter åt gången.

Införskaffa dina kvalitetsvaror till ett bra pris hos Henza

Sedan vår start 2009 har vi på Henza alltid haft som mål att producera kvalitetsvaror till ett bra pris. Vi kan även se att detta lönat sig, då vi har över 180 behandlare som fasta kunder av våra olika produkter. Vi har både fått stor efterfrågan på våra varor och mycket positiv återkoppling, som bidragit till att göra oss populära bland fysioterapeuter, kiropraktorer, ergoterapeuter och många fler. Här är våra ispåsar inget undantag.

En ispåse är en riktig investering, oavsett om du är en professionell behandlare, tränare eller idrottsutövare. Med någon av våra ispåsar kan du behandla akuta skador som stukning, vrickning, muskelkramper och liknande skador på ett effektivt och fördelaktigt sätt.