Sporttejp

Har du stukat dina leder eller har du andra typer av ledsmärtor? Då är Henza® Sporttejp garanterat något för dig. Henza® Sporttejp är en utmärkt lösning vid idrott, rehabilitering eller annan fysisk aktivitet som kräver extra stöd. I motsats till den elastiska kinesiologitejpen används sporttejp främst till stukade fotleder, knäleder och fingrar. Den fixerar med andra ord den skadade leden så att den avlastas. Tejpen är väldigt tät i vävningen, så den skyddar kroppen från att förvärra skadan.

Hos Henza® hittar du ett stort urval av kvalitetsporttejp, som bl.a. används av DGIs världsteam i gymnastik, fysioterapeuter och andra behandlare. Alla Sporttejper från Henza® har testats noggrant när det gäller hållbarhet, allergiska reaktioner och inte minst mängden limrester. Bättre kvalitet kan du inte hitta.

1-30 of 44
Henza® Sportstape Easy 2,5 cm x 10 m
Henza® Sportstape Easy 3,8 cm x 10 m
Henza® Sportstape Royal 2,5 cm x 10 m
 Henza® Sportstape Royal 3,8 cm x 10 m
Henza® Sportstape Extreme 2,5 cm x 10 m
Henza® Sportstape Extreme 3,8 cm x 10 m
BSNHypafix5cmx10m-20
Volymrabatt
98,75
Leukotape P
HenzaSporttejpEasyBL-20
HenzaSporttejpEasyRD-20
HenzaSporttejpEasyGRN-20
HenzaSporttejpEasySVART-20
HenzaElastotejpVit-20
Henza® Elastotape - BEIGE - 5 cm x 4,5 m
HenzaFixertejp5cmx10m-20
1-30 of 44

STRONG SPORTTEJP TILL VARJE IDROTTSUTÖVARE ELLER MOTIONÄR 

Oavsett vilken idrott du utövar, om det är crossfit, handboll, volleyboll eller en helt annan sport,  så är sporttejp en garanterad lösning mot ledskador och stukningar. Här hittar du ett stort urval av olika modeller inom sporttejp - både elastiska och oelastiska - så att du garanterat kan få just tejpen som du behöver.  Gemensamt för våra sporttejper är att de är starkt klistrande och extremt starka. Tejpen kommer därför inte att falla av när du börjar svettas eller på annat sätt blöter ner den. Limmet är väldigt andningsbart och har naturligtvis också testats för allergiska reaktioner. 

Har du å andra sidan en tendens att få hudreaktioner när du använder sporttejp - eller crosstejp - så kanske du inte vill undvika dem här heller. Det är därför vi på Henza® även har en underläggning vid tejpningen. På detta sätt skyddar du huden om tejpen ska sitta på under en längre tid. Detsamma gäller också för de modeller som har hål så att huden kan andas bättre. Vissa av våra modeller kan också användas för att minska friktionen.

HUR ANVÄNDER DU SPORTTEJP?

Det finns flera sätt att använda sporttejp för dina skador. Det gäller oavsett vilken slags idrott du utövar samt vilken skada du fått. Vi rekommenderar dock alltid att du samråder med en professionell innan du börjar använda sporttejp, crosstejp eller kinesiologitejp.

Primärt använder man sig av sporttejp på knän, armbågar och fingrar - beroende på vad orsaken till din smärta är. Vilken tejpstorlek du ska använda beror på den skadade kroppsdelen. Om du vill ha ut det bästa resultatet av din sporttejp bör du applicera den en timme innan du påbörjar ditt idrottsutövande eftersom den skadade kroppsdelen behöver tid till att vänja sig innan man påbörjar fysisk aktivitet.

FÅ HENZA® SPORTTEJP, CROSSTEJP ELLER KINESIOLOGITEJP

Hos Henza® hittar du ett stort urval av tejp som kan hjälpa dig med skador eller minska risken för dem. Oavsett om du väljer Henza® Royal, Henza® Easy, Henza® Pre-wrap eller någon av de andra modellerna, garanteras du hög kvalitet som ger dig mod att fortsätta träna på samma regelbundna sätt som tidigare.