Crosstejp

Upplever du ledsmärtor, muskelsmärtor eller något så vanligt som huvudvärk? Då kan Henza® Crosstejp möjligtvis vara lösningen. Crosstejp – även kallad spiraltejp – härstammar från Japan och är en behandlingsform i linje med akupunktur, som bland annat kan användas till behandling av huvudvärk, spända muskler, stress i vävnad och ömma leder. Hos oss hittar du ett brett urval av vattenavvisande, självhäftande och effektiva crosstejper, som kan bidra till att göra din vardag eller träning lättare och bättre.

Tejpen fästs direkt på det smärtsamma området, varpå du kommer att uppleva en effektiv smärtlindring. Detta är en behandlingsmetod som används överallt inom idrottsvärlden och du kommer således att hitta en uppsjö av olika sorters crosstejper i vårt utbud nedan.

7 artiklar
7 artiklar

Effektiv spiraltejp till smärtlindring

Det är väldigt enkelt att använda spiraltejp i sin vardag eller träning för att uppnå en effektiv smärtlindring. Du applicerar enkelt tejpen på det värkande området, oavsett om det är vid en spänd muskel eller en öm led. I många fall ger den smärtdrabbade uttryck för en omgående förbättring av rörlighet samt smärtminskning efter att tejpen satts på. Du kan med fördel raka och/eller desinficera området och låta det torka innan applicering för att den ska fästa optimalt.

Smärtlindringen beror på crosstejpens material, som är en polyestertejp, som har en specialbehandlad borttagbar skyddsfolie på baksidan. När tejpen dras av den borttagbara skyddsfolien, laddas tejpen elektrostatiskt för användning, vilket ger den dess speciella akupunkturliknande funktion. När tejpen har fästs direkt på det önskade området, friger den de elektriska laddningarna och därmed stimuleras de ömma områdena.

Flera typer av kvalitetsstärkt crosstejp

I urvalet du ser ovan, kommer du hitta många olika typer av spiraltejper som finns i färgerna beige och rosa, vilket gör att de ser diskreta ut på kroppen. Tejpen fås i olika storlekar, så du kan välja en variant som passar till storleken på dit smärtdrabbade område.

Våra kvalitetsstarka crosstejper är självhäftande och otroligt enkla att använda, så du kan definitivt använda dem inom all världens idrottsgrenar, även där du blir genomblöt av svett efter en hård omgång. Att crosstejpen är vattenavvisande innebär att träningen inte behöver utövas på torra land, utan även kan användas i vatten. Detta säkerställer tejpens långvariga användning.

Dock rekommenderar vi alltid att du rådgör med en professionell behandlare innan du använder dig av någon av våra tejper: crosstejp, sporttejp eller kinesiologitejp. Detta säkerställer nämligen att du får ut mest möjligt av användningen, men även att du inte förvärrar dina egna muskel- eller ledskador.

Din smärtlindring börjar med HENZA®

Med Henzas spiraltejp kan dina smärtor reduceras på nolltid och du kommer kunna utöva idrott, träning samt ha en smärtfri tillvaro som förbättrar din vardag både på arbetsplatsen och på fritiden. Med våra noggrant producerade kvalitetsvaror får du snabbt och lätt bukt på kroppens krämpor, helt utan att efterlämna limrester på huden.

Det är ytterst sällsynt att vi ger vägledning angående tejpningen i sig, men vi besvarar gärna frågor om vår tejp per telefon eller e-post. Dina frågor kan röra sig både om vårt nuvarande sortiment eller om du tycker att det saknas en produkt som skulle passa bra i vår webbutik.